Prebiotika : selektiewe substraat vir voordelige mikroflora

Show simple item record

dc.contributor.author Viljoen, Margaretha
dc.contributor.author Koorts, Alida Maria
dc.date.accessioned 2007-06-08T07:58:01Z
dc.date.available 2007-06-08T07:58:01Z
dc.date.issued 2005
dc.description.abstract Prebiotika is voedselbestanddele wat nie deur die gasheerensieme verteer word nie. Prebiotika word in die kolon deur kolonbakterieë soos bifidobakterieë gefermenteer met 'n aantal voordele vir die gasheer. Dit dien as selektiewe substraat vir daardie mikroflora wat vir die mens tot voordeel strek en verhoog terselfdertyd die fermentasiekapasiteit van die kolon. Onverteerbare oligosakkariede is die beste prebiotika omdat dit die groei en kolonisering van voordelige bakterieë soos bifidobakterieë selektief ondersteun en die metaboliese eindprodukte nie toksies is nie. Die mees algemene voorbeelde van oligosakkariedprebiotika is fruktooligosakkariede (FOS), galaktooligosakkariede (GOS) en sojaboonoligosakkariede. Die prebiotika-probiotika-gasheerselinteraksie speel 'n rol in die integriteit van die gastroïntestinale kanaal, mukosale immuniteit, die absorpsie van minerale en ander aspekte van die mens se fisiologie. Prebiotics are food ingredients that are not digested by the host's digestive enzymes. Prebiotics are fermented in the colon under influence of colon bacteria such as bifidobacteria. It serves as selective substrate for those microflora that benefit the host and simultaneously increases the fermentation capacity of the colon. Oligosaccharides are the best general prebiotics as they stimulate the growth and colonisation of beneficial bacteria such as bifidobacteria and their metabolites are not toxic. Common examples of prebiotics include fructooligosaccharides (FOS), galactooligosaccharides (GOS) and soybean oligosaccharides. The prebiotic-probiotic-host cell interaction plays a role in the integrity of the gastrointestinal tract, the mucosal immune system, the absorption of minerals and other aspects of the human physiology. en
dc.format.extent 40598 bytes
dc.format.mimetype application/pdf
dc.identifier.citation Viljoen, M, Koorts, A 2005, 'Prebiotika : selektiewe substraat vir voordelige mikroflora', Suid-Afrikaanse Tydskrif vir Natuurwetenskap en Tegnologie, vol. 24, no. 1/2, pp.11-16. [http://www.journals.co.za/ej/ejour_aknat.html] en
dc.identifier.issn 0254-3486
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/2263/2675
dc.language.iso Afrikaans en
dc.publisher Suid-Afrikaanse Akademie vir Wetenskap en Kuns en
dc.rights Suid-Afrikaanse Akademie vir Wetenskap en Kuns en
dc.subject Prebiotics en
dc.subject Prebiotika en
dc.subject.lcsh Gastrointestinal system
dc.subject.lcsh Immune system
dc.subject.lcsh Enzymes
dc.subject.lcsh Fermentation
dc.subject.lcsh Colon (Anatomy)
dc.subject.lcsh Food
dc.title Prebiotika : selektiewe substraat vir voordelige mikroflora en
dc.title.alternative Prebiotics : selective substrate for beneficial microflora en
dc.type Article en


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record